Дарови љубави уручени деци у Дечјој болници у Новом Саду

У четвртак, 1/14. октобра  2021. године, на дан молитвеног прослављања празника Покрова Пресвете Богородице, са благословом Епископа бачког др Иринеја, Добротворна установа Епархије бачке „Владика Платон Атанцковићˮ је деци која се лече и опорављају на одељењима Клинике за дечју хирургију Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду даривала пакетиће са молитвеним жељама за њихово што скорије оздрављење.

У име директора Института, доцента др Јелене Антић, пакетиће су испред зграде Ургентног пријема са радошћу преузеле: др Андреја Ђуретић, особа са Института задужена за односе са јавношћу, Бориславка Драгишић, главна сестра Института, Сандра Георгијевић, главна епидемиолошка сестра Института, и Јасмина Цветковић, главни санитарни техничар Института.

У име Добротворне установе Епархије бачке, дарове љубави и подршке оболелој деци и њиховим родитељима уручили су протојереј Бранислав Мркић, настојатељ капеле Светог апостола Луке при Клиничком центру Војводине, и јереј Лазар Мајсторовић, управник Установе, који су захвалили управи Института и свим запосленим за жртвену љубав коју пружају деци на путу њиховог оздрављења.

Ова добротворна делатност је део активности Добротворне установе у оквиру пројекта „Заједно можемо многоˮ, који се реализује уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Print Friendly, PDF & Email