Празник Света Три Јерарха прослављен у Кисачу

У петак, 30. јануара/12. фебруара 2021. године, на празник Света Три Јерарха, свечано је прослављена слава храма у Кисачу.

Бденијем уочи празника началствовао је протојереј Дојчин Стојановић, парох сиришки, a саслуживали су: јереј Драган Петровић, парох у Бачком Јарку, и протојереј Винко Стојаковић, парох у пензији.

На дан празновања храмовне славе, на светој Литургији је началствовао јереј Иван Спасевски, парох темерински, а саслуживали су: протојереј Винко Стојаковић, парох у пензији, јереј Лазар Мајсторовић, парох ветернички, и јереј Владимир Марков, парох у Каћу. Беседећи по прочитаном јеванђелском зачалу, отац Иван је поучио присутне о животу свете тројице Јерараха и значају јединства у Цркви.

На вечерњој служби је началствовао архијерејски намесник новосадски други, протојереј Бранислав Мркић, а саслуживали су: протонамесник Горан Артуков, парох ченејски, и протојереј Винко Стојаковић, парох у пензији. На крају службе је освећено кољиво и пререзан славски колач. Отац Бранислав је, у беседи, истакао значај свете тројице Јерараха, подсећајући да су они писци свете Литургије. У име парохијана и кума славе, г. Уроша Ђорђевића и његове породице, отац Огњен је захвалио свима који су дошли да увеличају празнично славље.

[carousel_slide id=’24065′]
Print Friendly, PDF & Email