Црквени хор ,,Свети Роман Мелодˮ из Суботице у посети Епархији будимској

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у недељу, 11. јуна 2023. године, чланови Црквеног хора ,,Свети Роман Мелодˮ из Суботице, предвођени протонамесником Иваном Спасевским, настојатељем Световазнесенског храма у Суботици и председником хора, и протонамесником Илијом Анђелићем, посетили су Епархију будимску.

У храму који је посвећен Светом великомученику Георгију, који је једина српска богомоља у Будимпешти, чланови Црквеног хора  ,,Свети Роман Мелодˮ су својим појањем увеличали свету архијерејску Литургију којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ будимски и администратор темишварски господин Лукијан, уз саслужење свештенства и ђаконства Епархије будимске и Епархије темишварске. Поучно слово на светој Литургији произнео је протонамесник Иван Спасевски, настојатељ Световазнесенског храма у Суботици.

У оквиру посете наведеној Епархији, чланови Црквеног хора посетили су и Сентандреју, седиште Будимске епархије Српске Православне цркве, где су посетили Благовештенски храм, древну Саборну цркву која је посвећена Успенију Пресвете Богородице и Музеј Српске православне Епархије будимске.

Print Friendly, PDF & Email