Смотра црквених хорова у Сомбору

У суботу, 10. јуна 2023. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, а у организацији Српске православне црквене општине сомборске и црквеног хора „Свети цар Константин и царица Јелена” из Сомбора, у храму Светог великомученика Георгија у Сомбору одржана је тринаеста по реду Смотра црквених хорова под називом Све што дише, нека хвали Господа!

На смотри су учествовали: Црквени хор „Свети Георгијеˮ из Бечеја којим диригује Сенка Јовановић, Хор Храма Светог Саве из Београда којим диригује др Катарина Станковић и Црквени хор „Свети Цар Костантин и царица Јеленаˮ из Сомбора којим диригује Милан Радишић. На програму су била дела православне српске, руске и грузијске духовне хорске музике. На крају смотре, протојереј Саво Николић, архијерејски намесник сомборски и председник Црквеног хора „Свети цар Константин и царица Јелена” из Сомбора, заблагодарио је свима који су се одазвали позиву и својим учешћем и присуством увеличали ову духовну свечаност, честитајући свима на уложеном труду, јер без труда не бива ништа и труд појаца је пројављена љубав свих за Цркву Христову. После концерта за све учеснике приређена је трпеза љубави, а славље је настављено уз послужење и братско натпевавање хорова.

У недељу, 29. маја / 11. јуна, у храму Светог великомученика Георгија у Сомбору, свету Литургију је служио протојереј Бранислав Шијачић, парох сомборски, уз саслужење ђакона Желимира Ацана. На светој Литургији су удружено појали удружени Хор Храма Светог Саве из Београда и Црквени хор „Свети цар Константин и царица Јеленаˮ из Сомбора.

Print Friendly, PDF & Email