Дечји хор Црквене општине новосадске прославио своју славу

На дан када молитвено прослављамо празник Покрова Пресвете Богородице, 1/14. октобра, чланови Дечјег хора Црквене општине новосадске прославили су своју славу. Хористи су најпре узели молитвеног учешћа на светој Литургији у храму Рођења светог Јована Крститеља на Детелинари. Свету Литургију je служио протопрезвитер Синиша Панић, који је честитао славу члановима хора и диригенту Милици Грубишић, пожелевши им да још много година песмом служе Богу, у што већем броју.

Деца су и ове године принела славске дарове, које је осветио протопрезвитер Милан Малинић и после тога упутио благослове и честитке свечарима: „Нека покровом Пресвете Богородице увек будете окриљени, а њеном молитвеном заштитом чувани! Бог нека благослови све вас, драга наша децо, који улепшавате не само наш град него и нашу Eпархију. Нека су благословени ваши родитељи пошто су имали љубави према својој светој Цркви да вас управе и упуте да ви своје време овде дајете, на радост и корист наше Цркве и нашег народаˮ, рекао је прота Милан.

Славску радост увеличали су својим присуством и молитвама протопрезвитер Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, као и протопрезвитери Милош Стојановић и Синиша Панић, секретари Црквене општине новосадске. 

Дечји хор постоји од 2013. године и следеће године прославиће десет година постојања. Хор је основан са намером да се најмлађи чланови Цркве активно укључе у богослужења.

Хор отвара врата новим члановима. Сва заинтересована деца која би волела да постану чланови хора могу да се јаве својим парохијским свештеницима, како би добила више информација.

Print Friendly, PDF & Email