Смотра хорова у оквиру Светосавских дана

У суботу, 13. маја 2023. године, у Светосавском храму у Новом Саду служено је вечерње богослужење којим је началствовао протојереј Милан Ђурић, парох чурушки, уз саслужење ђакона Стевана Јањина. У наставку вечерњег богослужења одржана је смотра хорова којом су настављене свечаности у оквиру Светосавских дана. На јектеније је одговарао храмовни хор, а појање вечерњих химни су произнели свештеници гости и домаћини. 

На смотри хорова учествовали су црквени хор из Чуруга, којим диригује госпођа Леонтина Јанковић, хор Алмашког храма „Свети Стефан Дечанскиˮ, којим диригује госпођица Светлана Грујић, хор Светониколајевског храма из Каћа, под руководством Јелене Антић, и хор Светосавског храма под управом госпођице Николине Михајловић. Овај својеврсни звучни колаж црквено-духовних песама водио је својом конферансом ђакон Владо Поповић.

После завршног обраћања и речи благодарности упућених свим учесницима од стране протојереја Бранислава Мркића, настојатеља Светосавског храма, одјавна тачка припала је свим хоровима који су заједно громогласно отпојали химну Светом Сави. Домаћини су сваком хоровођи и члановима хора поклонили пригодан дар, док је за све сабране приређено послужење.

Print Friendly, PDF & Email