У Кули отворен фестивал „Свита српске црквене и народне песмеˮ

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у  недељу, 23. априла 2023. године, у храму Светог апостола и јеванђелистa Марка у Кули, свечано је отворен фестивал „Свита српске црквене и народне песмеˮ.

Фестивал су отвориле професор музике Софија Патковић и ученица Ена Граховац, а кроз смотру дечијих хорова „Песма о песмиˮ, кулској публици су се представили дечји хорови: „Емануилˮ из Суботице, „Емануилˮ из Ваљева, „Вилеˮ из Куле  и хор „Лептирићиˮ Основне школе „Иса Бајићˮ у Кули.

Као у низу бисера, ређале су се молитве, песме из Косовског циклуса, псалми и тропари, држећи присутнима пажњу до краја наступа, грејући им срца истинском радошћу. Својим дечјим гласовима, радосна, испуњена вером, надом и љубављу, деца су на јединствен и непоновљив начин показала да њихов циљ није само очување традиције и неговање прошлости већ стварање и смислено изграђивање будућности са ликом Васкрслога Христа у срцима.

У име Црквене општине кулске, професор Лазар Кондић, председник Црквено-општинског управног одбора Црквене општине кулске, уручио је благодарнице учесницима програма. 

Print Friendly, PDF & Email