Одржана смотра црквених хорова у Сомбору

У суботу, 4. јуна текуће године, у организацији Црквене општине сомборске и Црквеног хора „Свети цар Константин и царица Јелена“ из Сомбора, у храму Светог великомученика Георгија у Сомбору одржана је дванаеста смотра црквених хорова под називом „Све што дише нека хвали Господа“.

На смотри су учествовали: Црквени хор „Свети Георгије“ из Бечеја, којим диригује Сенка Јовановић; Црквени хор „Свети Роман Мелод“ из Суботице, којим диригује Драгана Николић; Црквени хор „Свети Сава Горњокарловачки“ из Мола, којим диригује Оливера Ромић; Црквени хор „Опленац“ из Тополе, којим диригује Марија Ракоњац, и Црквени хор „Свети Цар Константин и царица Јелена“ из Сомбора, којим диригује Милан Радишић. На програму су била дела православне српске, бугарске и руске духовне хорске музике. Смотру је отворио презвитер Александар Верић, који је заблагодарио свима који су се одазвали позиву и својим учешћем и присуством увеличали ову духовну свечаност која је организована поводом славе црквеног хора из Сомбора. После концерта, за све учеснике приређена је трпеза љубави, а славље је настављено уз послужење и братско натпевавање хорова.

У седму недељу по Васкрсу, 5. јуна, на празник светих Отаца Првог васељенског Сабора, у храму Светог великомученика Георгија у Сомбору, на светој Литургији је началствовао презвитер Александар Верић уз саслужење протојереја Александра Лазића, протонамесникâ Саве Николића и Срђана Нешића и презвитера Александра Шарчанског. На светој Литургији су појали удружени хорови: Црквени хор „Опленац“ из Тополе и Црквени хор „Свети цар Константин и царица Јелена“ из Сомбора. После свете Литургије извршен је чин благосиљања славских дарова поводом славе Црквеног хора „Свети цар Константин и царица Јелена“. Овогодишњи кум славе Милан Радишић предао је залог кумства за наредну годину породици Доблер.

Print Friendly, PDF & Email