Учешће хора „Свети великомученик Георгијеˮ из Бечеја на фестивалу у Сарајеву

Хор „Свети великомученик Георгијеˮ из Бечеја узео је учешће на Фестивалу „Дани Слогеˮ, трећем по реду, који је одржан у Сарајеву, у суботу, 27. новембра 2021. године, у организацији Српског пјевачког друштва „Слогаˮ из Сарајева.

На путу према Сарајеву, чланови бечејског црквеног хора су посетили манастире Папраћу и Ловницу. У манастиру Ловници су присуствовали светој Литургији.

На концерту који је уприличен у оквиру поменутог фестивала, учешће су узели и црквени хорови „Свети Роман Мелодˮ из Суботице и „Свети цар Константин и царица Јеленаˮ из Сомбора.

У недељу, 28. новембра 2021. године, сви хорови су учествовали на светој архијерејској Литургији у Саборном храму у Сарајеву, коју је служио Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом. По завршетку свете Литургије, приређена је трпеза љубави за чланове наведених хорова.

Чланови хора „Свети великомученик Георгијеˮ из Бечеја вратили су се са путовања духовно оснажени и испуњени љубављу коју су осетили код својих домаћина.

[carousel_slide id=’39220′]

Print Friendly, PDF & Email