Одржан концерт у Кули

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита бачког господина др Иринеја, у петак, 18. октобра 2024. године, у храму Светог апостола и јеванђелиста Марка у Кули, одржан је концерт хора ,,Свети Георгијеˮ који делује при Саборном храму у Новом Саду.

Програм је отворио протонамесник Бошко Р. Маринков, парох кулски, који је заблагодарио Господу на сабрању под сводовима кулског храма, а потом је путовање по богатству православног појања препустио професору др Богдану Ђаковићу, који је са члановима хора провео присутне кроз лепоте хришћанског појања. На крају концерта сабранима се обратио и презвитер Драгољуб Мајсторовић, архијерејски намесник кулски, који је речима љубави и благодарности пожелео да се оваква сабрања и убудуће одржавају.

Концерт је одржан у оквиру манифестације „Јесен стиже, дуњо мојаˮ која је посвећена великом српском композитору Исидору Бајићу, у његовој родној Кули. Овогодишња манифестација ,,Јесен стиже, дуњо мојаˮ је 24. по реду, и одржава се од 16. до 20. октобра 2024. године, у заједничкој организацији Црквене општине кулске, Културног центра у Кули, Музичке школе у Кули, Културно-просветне заједнице у Кули, Туристичке организације и Општине Кула.