Храмовна слава у Црвенки

Прослава славе храма празника Спаљивања моштију Светог Саве у Црвенки отпочела је вечерњим богослужењем које је служио презвитер Радован Маљковић, парох црвеначки.

На дан празника, у петак, 27. априла / 10. маја 2024. године, светом Литургијом је началствовао протојереј Далибор Купусовић, парох врбашки, уз саслужење свештенства Епархије бачке. Прота Далибор је у надахнутој беседи поучио народ о личности Светог Саве и о значају Васкрсења Христовог, те је, између осталог, рекао: ,,Ми смо народ светосавски, треба да се вратимо Светом Сави и свим нашим светитељима, да захвалимо Господу нашем Који је васкрсао и победио смрт, да се покајемо, да се вратимо на прави пут и да будемо на путу истине. Кад изађемо пред Светог Саву да нас се не постиди, да нас Господ препозна као Своје слуге и да нас уведе у Царство Небеско.” По заамвоној молитви извршен је трократни опход око светог храма, а потом чин благосиљања славских дарова које је ове године принео кум г. Симо Шабић. Залог кумства за следећу годину преузео је г. Драган Павићевић.

Вечерњим богослужењем началствовао је презвитер Драгољуб Мајсторовић, архијерејски намесник кулски, уз саслужење свештенства Епархије бачке. За певницом су свечано појали ђакони из Куле и Врбаса. На крају вечерњег богослужења присутним верницима се обратио отац Драгољуб речима поуке и пожелео верном народу Црвенке срећан празник Васкрсења Христова и храмовну славу. Презвитер Радован Маљковић, парох црвеначки, захвалио је свештенству, кумовима, верном народу и деци на учешћу у прослави храмовне славе.

Print Friendly, PDF & Email