Уведен у дужност ђакон при храму Светих цара Константина и царице Јелене у Новом Саду

У пету недељу Великог поста, 8/21. априла 2024. године, у храму Светих цара Константина и царице Јелене у новосадском насељу Грбавица, светом Литургијом је началствовао протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, уз саслужење протојереја-ставрофора Стојана Билића, протојереја Марка Ђурића и ђакона Дамјана Љујића.

После прочитаних светописамских одељака, сабрани верни народ речима надахнуте беседе поучио је прота Стојан Билић, настојатељ храма, који је нагласио важност покајања у животу хришћана и истакао пример свете Марије Египћанке.

После свете Литургије, протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, прочитао је одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којом се ђакон Дамјан Љујић поставља за парохијског ђакона при храму Светих цара Константина и царице Јелене у новосадском насељу Грбавица. Прота Миодраг је изразио радост што се у најмлађем новосадском храму сабира многобројна и складна литургијска заједница, а новом ђакону и свештеном братству храма је пожелео благослов и успех у даљем пастирском деловању и раду на изградњи храма.

Речима благодарности сабранима се обратио новопостављени ђакон Дамјан Љујић, који је Епископу бачком захвалио на указаном поверењу и изразио спремност да, као и до сада, целим бићем и са љубављу служи својој светој Цркви.

У име свештеног братства храма, сабранима се на крају обратио протојереј Марко Ђурић, који је новом ђакону пожелео добродошлицу и истакао да његов долазак и постављење на ђаконску службу представља благослов и духовни напредак за целу литургијску заједницу храма Светих цара Константина и царице Јелене.

Print Friendly, PDF & Email