Свечана академија у Молу

У недељу, 4. фебруара 2024. године, вечерње богослужење у храму Светог Саве у Молу служио је презвитер Ненад Вујасин, парох ађански. По завршетку вечерњег, служен је помен свим оснивачима, ктиторима, приложницима, свештенослужитељима и парохијанима светог храма у Молу.

После богослужења, у Дому културе у Молу је одржана свечана академија поводом јубилеја – двеста година од освећења Светосавског храма у Молу. Свечана академија је почела појањем химне Светом Сави, а потом је сабрани верни народ поздравио презвитер Милорад Мишков, парох молски, који је изразио благодарност Богу и Светоме Сави што је удостојен да буде део овог историјског догађаја и уједно захвалио свим присутнима што су у великом броју узели учешћа у прослави јубилеја. У наставку свечане академије, ученици Основне школе „Новак Радонићˮ из Мола су извели драмски комад „Свети Сава и голубицаˮ. Беседу је одржао др Ненад Обрадовић, историчар, који је говорио о историјату Светосавског храма у Молу, а песник Кајица Кубурић је прочитао две песме. Током свечане академије, своје умеће су показали и чланови фолклорне, певачке, драмске и оркестарске секције Културно-уметничког друштва „Новак Радонићˮ из Мола.

Прослава јубилеја биће настављена у недељу, 11. фебруара 2024. године, када ће у Светосавском храму бити одржана смотра хорова.

Print Friendly, PDF & Email