Одржано предавање у Ветернику

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Црквена општина у Ветернику, у сусрет престоном празнику храма Преподобног Симеона Мироточивог, организује Светосимеоновске дане. Свечаности су настављене у недељу, 4. фебруара 2024. године, када је предавање на тему „Породица пред искушењем вршњачког насиљаˮ одржао протонамесник Бранислав Ђурагић, парох при Светосавском храму у Новом Саду.

Предавач је своје излагање утемељио на светописамским примерима из Старог и Новог Завета. У оквиру излагања, отац Бранислав је нагласио да је неопходно да породица у правом смислу буде Црква у малом, да литургијски етос преносимо на све сегменте живота, као и на васпитање деце, јер благодатни живот у Цркви Христовој преображава човека и обликује га да императив његовог живота буде љубав.

Другом по реду предавању у оквиру Светосимеоновских дана присуствовао је многобројни верни народ из Ветерника и околине, а следеће духовно сабрање биће одржано у недељу, 11. фебруара 2024. године, када ће др Данило Михајловић, теолог и психотерапеут, одржати предавање на тему „Подвиг породичног животаˮ.

Print Friendly, PDF & Email