Одржано предавање у Ветернику

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Црквена општина у Ветернику, у сусрет престоном празнику храма Преподобног Симеона Мироточивог, организује Светосимеоновске дане. Овогодишње свечаности су отворене у недељу, 28. јануара 2024. године, када је предавање на тему „Христолика крстолико-васкрсна анатомија људског телаˮ одржао др Стаменко Шушак.

Предавач је истакао да људски организам, а особито срце као орган, указује да су људи крстолика бића и да су призвани да носе животни крст. У оквиру излагања, др Шушак је нагласио да је човек велика тајна и да се у сложености његовог организма огледа величанственост дела Божјих која врхуне у стварању човека као боголиког бића и као круне свега створеног.

Свечаном отварању Светосимеоновских дана присуствовао је многобројни верни народ из Ветерника и околине, а следеће духовно сабрање биће одржано у недељу, 4. фебруара 2024. године, када ће протонамесник Бранислав Ђурагић, парох при Светосавском храму у Новом Саду, одржати предавање на тему „Породица пред искушењем вршњачког насиљаˮ. 

Print Friendly, PDF & Email