Гости Радија: Чланови Црквеног хора „Свети Јован Крститељˮ из Бачке Паланке

Православни мешовити Црквени хор „Свети Јован Крститељˮ основан је на Врбицу 1993. године, на иницијативу Снежане Жујић из Бачке Паланке, тада студенткиње Академије уметности у Новом Саду.

Хор који ове године обележава тридесет година постојања и непрекидног рада добитник је многих награда и признања и код нас и у иностранству, а једна од најзначајнијих је златна медаља на осмом међународном хорском такмичењу „Музика мунди” одржаном у Будимпешти 2001. године.

У овој години јубилеја, 14. октобра 2023. године, на празник Покрова Пресвете Богородице, у храму Покрова Пресвете Богородице у Бачкој Паланци, по завршетку свете Литургије, Његово Преосвештенство Епископ мохачки г. Дамаскин је уручио орден Светог Саве другог реда Црквеном хору „Свети Јован Крститељˮ, а орден Светог деспота Стефана Лазаревића Снежани Жујић, диригенту Црквеног хора „Свети Јован Крститељˮ из Бачке Паланке. Ова висока одликовања наше свете Цркве доделио је Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве, на предлог Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, поводом јубилеја тридесетогодишњице постојања хора и у знак признања за велики допринос благољепију светих богослужења и неговање црквеног појања.

У емисији Гост Радија, говорили су, у духу значајног јубилеја и још једног великог признања, Снежана Жујић, оснивач и диригент хора, протојереј Предраг Милутин, председник хора, као и чланови хора Радмила Весковић, Јована Абаџић, Александар Петровић и Јована Панин.

Print Friendly, PDF & Email