Уведен у дужност архијерејски намесник кулски

У недељу, 12/25. јуна 2023. године, у храму Светог апостола и јеванђелиста Марка у Кули, светом Литургијом је началствовао протојереј Саво Николић, архијерејски намесник сомборски, уз саслужење протонамесника Бошка Маринкова, пароха кулског, презвитера Драгољуба Мајсторовића и ђакона Желимира Ацана.

После свете Литургије, прота Саво је прочитао одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја о постављењу презвитера Драгољуба Мајсторовића, досадашњег aрхијерејског намесника оџачког и пароха при храму Спаљивања моштију Светог Саве у Оџацима, за архијерејског намесника кулског, настојатеља храма Светог апостола и јеванђелиста Марка у Кули и пароха друге парохије кулске.

Протојереј Саво Николић захвалио је свештеницима и верном народу Црквене општине кулске на љубави и досадашњој сарадњи, а оцу Драгољубу је пожелео добродошлицу и успех у повереним дужностима. Презвитер Драгољуб Мајсторовић је заблагодарио Богу и захвалио Епископу бачком г. Иринеју на указаном поверењу, а потом је захвалио и проти Сави, свештенству и верном народу кулском на срдачној добродошлици.

Print Friendly, PDF & Email