Увођење у дужност новог архијерејског намесника суботичког

У недељу, 5/18. јуна 2023. године, у Световазнесенском храму у Суботици, светом Литургијом је началствовао протонамесник Саво Николић, архијерејски намесник сомборски, уз саслужење свештеног братства храма.

После свете Литургије, прота Саво је прочитао одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја о разрешењу протојереја Душана Ђукића дужности пароха и архијерејског намесника суботичког, и постављењу за пароха при храму Покрова Пресвете Богородице у Бачкој Паланци. Потом је прочитао одлуку Епископа о постављењу презвитера Вељка Васиљева, досадашњег пароха у храму Светога пророка Илије на Палићу, за новог пароха и архијерејског намесника суботичког.

Протојереј Душан Ђукић се захвалио Његовом Преосвештенству Епископу бачком господину др Иринеју на указаној части  и поверењу током обављања свештеничке службе у Суботици, свештеницима и верном народу се захвалио на љубави и помоћи током његове службе, а оцу Вељку је пожелео добродошлицу и свако добро на повереној му дужности.

Презвитер Вељко Васиљев заблагодарио је Богу и захвалио Његовом Преосвештенству Епископу бачком господину др  Иринеју на указаном поверењу, а потом се захвалио и оцу Душану, свештенству и верном народу суботичком на срдачној добродошлици. 

Print Friendly, PDF & Email