Поклоничко путовање верникâ из Товаришева

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, а у организацији Службе за поклоничка путовања Епархије бачке Светињама у походе, у среду и четвртак, 7. и 8.  јуна 2023. године, верници из Товаришева, предвођени презвитером Јованом Вачиком, парохом товаришевским, посетили су светиње Епархије будимске.

Верници су посетили храм Светог великомученика Георгија у Будимпешти и Благовештенску цркву у Сентандреји, где су се упознали са богатом историјом храмова, као и са њиховим значајем за Србе у Мађарској. Верници су имали прилику да посете и Српски православни музеј у самом центру историјског дела Сентандреје, који је, после ризнице манастира Хиландара, најбогатији музеј ван граница Србије. У амбасади Србије у Мађарској амбасадор Ивица Тодоров, родом из Товаришева, дочекао је вернике из Товаришева, пожелео им добродошлицу и приредио послужење. Верници су такође обишли и културно-историјске споменике Будимпеште, као што су Трг хероја, Ваци улица и Будимски дворац.

 Уз благодарност Богу што су имали прилику да се поклоне овим великим светињама наше свете Цркве у Мађарској, духовно укрепљени и оснажени, верници су се вратили својим домовима.

Print Friendly, PDF & Email