Примопредаја парохијске дужности у Каћу

У недељу, 22. августа / 4. септембра 2022. године, уочи оданија празника Успења Пресвете Богородице, вечерње богослужење у Светониколајевском храму у Каћу служио је протопрезвитер Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, уз саслужење протопрезвитера Александра Брашанца и протонамесника Петра Ђукића. 

После отпуста, прота Бранислав је прочитао одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којом се протонамесник Петар Ђукић, досадашњи парох прве парохије при храму Вазнесења Господњег у Ђурђеву, поставља за пароха треће парохије при Светониколајевском храму у Каћу.

Прота Бранислав је представио новог пароха верном народу и пожелео му даљи плодоносан рад на Њиви Господњој. Потом је отац Петар заблагодарио Епископу бачком др Иринеју на указаној части и поверењу, а сабраном народу на топлој добродошлици. На крају молитвеног сабрања, протопрезвитер Александар Брашанац, настојатељ Светониколајевског храма, пожелео је добродошлицу оцу Петру, са надом да ће заједничко служење Цркви и народу Божјем бити свима на духовну корист и радост.

Print Friendly, PDF & Email