Примопредаја парохијске дужности у Темерину

У недељу дванаесту по Педесетници, 22. августа / 4. септембра 2022. године, када наша света Црква прославља светог мученика Агатоника и светог свештеномученика Горазда Чешког, свету Литургију у храму Светог великомученика Георгија у Темерину служио је протојереј Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, уз саслужење протојереја Миленка Поповића и јерејâ Ивана Спасевског и Стефана Тубића. После прочитаног јеванђелског одељка, отац Бранислав се обратио верном народу пригодном беседом.

По отпусту свете Литургије, прота Бранислав је прочитао одлуке Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којом се презвитер Иван Спасевски, досадашњи парох прве темеринске парохије, разрешава парохијске дужности у Темерину и поставља за пароха четврте парохије при храму Вазнесења Господњег у Суботици, а презвитер Стефан Тубић, досадашњи парох у Бачком Добром Пољу, поставља за пароха прве парохије у Темерину.

Прота Бранислав је поздравио сабране вернике, захвалио се оцу Ивану на досадашњој служби и зажелео му много успеха у даљем раду на Њиви Господњој на новој парохији, а затим је представио новог пароха верном народу и пожелео му успешно пастирско служење и плодоносан рад на повереној му парохији. После тога су се презвитери Иван Спасевски и Стефан Тубић обратили сабраном верном народу и заблагодарили Његовом Преосвештенству Епископу бачком господину др Иринеју на благослову, указаној части и поверењу. На крају је протојереј Миленко Поповић, настојатељ храма, у име свих парохијана, Црквеноопштинског управног одбора и у своје име пожелео оцу Ивану много успеха у даљем раду на Њиви Господњој на новој парохији, а оцу Стефану пожелео топлу добродошлицу, уз молитвене жеље за успешно пастирско служење на новој парохији.

Print Friendly, PDF & Email