Најава: „Дани светог свештеномученика Рафаила Шишатовачкогˮ у Дероњама

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Српска православна парохија при храму Светог архангела Михаила у Дероњама и Удружење ликовне колоније „Свети свештеномученик Рафаило Шишатовачкиˮ из Дероња, организују духовне свечаности под називом „Дани светог свештеномученика Рафаила Шишатовачкогˮ.

Програм свечаности

Субота, 27. август:

У 17 часова бденије у Светоархангелском храму у Дероњама. После бденија, у дворани Црквене општине, отварање изложбе икона, наступ појачке групе Светоархангелског храма и представљање учесникâ овогодишње ликовне колоније.

Недеља, 28. август:

У 9 часова света Литургија у Светоархангелском храму у Дероњама. После свете Литургије посета етно-кући у Дероњама, културно-уметнички програм и подела сликарског материјала.

Среда, 31. август:

У 17 часова вечерње богослужење у Светоархангелском храму у Дероњама, у наставку песничко вече у просторијама Удружења Ликовне колоније „Свети Рафаило Шишатовачкиˮ у Дероњама.

Четвртак, 1. септембар:

У 17 часова вечерње богослужење у Светоархангелском храму у Дероњама. После богослужења, у дворани Црквене општине Дероње, отварање дечје ликовне колоније ученика Основне школе „Вук Караџићˮ из Дероња.

Петак, 2. септембар:

У 17 часова бденије у Светоархангелском храму у Дероњама; у 19 часова, у дворани Црквене општине у Дероњама, предавање Драгослава Бокана на тему „Свети свештеномученик Рафаило Шишатовачки – велики представник културе у Србаˮ.

Субота, 3. септембар – празник Светог свештеномученика Рафаила Шишатовачког:

У 9 часова света Литургија у Светоархангелском храму у Дероњама. У наставку молебан светом свештеномученику Рафаилу Шишатовачком и благосиљање славских дарова. По завршетку богослужења, у просторијама Удружења Ликовне колоније „Свети Рафаило Шишатовачкиˮ у Дероњама, освећење нових икона иконописаних приликом овогодишњег сазива ликовне колоније; пригодан уметнички програм и трпеза љубави у просторијама Црквене општине Дероње.

Print Friendly, PDF & Email