Прво литургијско сабрање у храму Светог цара Константина и царице Јелене у Новом Саду

У недељу трећу по Педесетници, 20. јуна / 3. јула, свету Литургију у новоизграђеном храму Светог цара Константина и царице Јелене у новосадском насељу Грбавици служио је протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, уз саслужење протојереја-ставрофора Јована Милановића, ректора Богословије Светог Арсенија у Сремским Карловцима, и свештенства Епархије бачке.

По отпусту свете Литургије архијерејски намесник новосадски први је прочитао одлуке Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина Иринеја о постављењу протојереја-ставрофора Стојана Билића и протојереја Марка Ђурића за парохе храма Светог цара Константина и царице Јелене на Грбавици.

Потом је архијерејски намесник новосадски први сабраном верном народу пренео благослов и молитвене поздраве Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, изразивши радост поводом првог служења свете Литургије у храму на Грбавици. Прота Миодраг је потом пожелео даљи плодоносан рад на Њиви Господњој проти Стојану и проти Марку, који су се затим обратили сабраном верном народу и заблагодарили Епископу бачком др Иринеју на указаном поверењу. На крају је отац Стојан, настојатељ храма, заблагодарио архијерејском намеснику новосадском првом и присутном свештенству, а позвао је верни народ да и убудуће редовно учествује у литургијским сабрањима у храму на Грбавици, узносећи заједно са својим свештеницима молитве Господу Богу.

Print Friendly, PDF & Email