Увођење у дужност новог пароха при храму у изградњи у Адицама и новог настојатеља храма на Телепу

У навечерје молитвеног празновања светог свештеномученика Методија и преподобног Наума Охридског, 20. јуна / 3. јула 2022. године, бденије у храму Светих Кирила и Методија у Новом Саду служио је протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, уз саслужење ђакона Бранка Бандобранског.

После отпуста, прота Миодраг је прочитао одлуке Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, које се односе на парохије при храму Светих Кирила и Методија у новосадском насељу Телеп и на парохију при храму Преподобне матере Параскеве (у изградњи) у новосадском насељу Адице.

Наведеним одлукама, протонамесник Велимир Врућинић, досадашњи парох прве парохије при храму на Адицама, премештен је и постављен за пароха треће парохије при Саборном храму у Новом Саду и настојатеља наведеног храма. Протојереј Предраг Толимир, парох треће парохије при храму на Телепу, премештен је и постављен за пароха прве парохије при храму на Адицама. Протонамесник Александар Игњатов, парох друге парохије при Светосавском храму у Новом Саду, премештен је и постављен за пароха новоформиране треће парохије при храму на Телепу и за настојатеља наведеног храма.

Прота Миодраг је, прочитавши одлуке Епископа бачког Иринеја, позвао све присутне у храму на Телепу да помогну свештеницима који су постављени на нове парохије и на нова послушања, како би њихово служење на Њиви Господњој било на корист светој Цркви.

Потом су се отац Велимир Врућинић и отац Александар Игњатов обратили сабраном верном народу и заблагодарили Епископу бачком др Иринеју на указаној части и поверењу. На самом крају, протојереј Предраг Толимир је захвалио владици Иринеју на повереној дужности, а потом, у име братства телепског храма, и оцу Велимиру Врућинићу на дугогодишњем труду и љубави које су га красиле као настојатеља наведеног храма, а оцу Александру је пожелео топлу добродошлицу, уз молитвене жеље за успех на повереној дужности.

Print Friendly, PDF & Email