Поклоничко путовање чланова хора Саборног храма у Новом Саду

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, чланови хора при Саборном храму Светог великомученика Георгија у Новом Саду, кренули су, 24. јуна 2022. године, на поклоничко путовање светињама Епархије бањалучке.

Протојереј-ставрофор Стојан Билић је пред полазак прочитао молитву за благословен пут. После вишечасовне вожње, хористи су стигли у Козарску Дубицу, где их је у манастиру Преображења Господњег дочекао јеромонах Сергије Антић, игуман манастира Моштанице. Отац Сергије је поздравио чланове хора и упознао их са историјом овог светог манастира. Наредног дана уследила је посета манастирима Гомионица и Милошевац. 

У недељу, 26. јуна 2022. године,  на празник Свете мученице Акилине, хор из Новог Сада је својим богоумилним појањем учествовао на евхаристијском сабрању у манастиру Моштаница. После свете Литургије и трпезе љубави хористе је поздравио Његово Преосвештенство Епископ бањалучки господин Јефрем, који је благословио њихов повратак у Српску Атину. 

Са овог благословеног и душекорисног путовања, хористи су се вратили испуњени благодаћу Божјом и лепим утисцима које су понели са собом из ових древних светиња Епархије бањалучке.

Print Friendly, PDF & Email