Примопредаја парохијске дужности при Светосавском храму у Новом Саду

На дан молитвеног празновања светог апостола Јуде, брата Господњег по телу, преподобног Пајсија Великог и светог Јована Шангајског, 19. јуна / 2. јула 2022. године, свету Литургију у Светосавском храму у Новом Саду служио је протопрезвитер Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, уз саслужење протопрезвитерâ Милета Мајкића и Бранислава Мркића, протонамесника Александра Игњатова и ђаконâ Владе Поповића и Желимира Ацана.

По датом литургијском отпусту, отац Миодраг је прочитао одлуке Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којима се досадашњи привремени парох друге парохије при Светосавском храму, отац Александар, разрешава наведене дужности и поставља за привременог пароха новоформиране треће парохије при храму на Телепу у Новом Саду, а досадашњи привремени парох у Српском Милетићу, отац Миле Мајкић, поставља за привременог пароха друге парохије при Светосавском храму у Новом Саду.

Прота Миодраг је поздравио сабрани верни народ објаснивши потребе Цркве и пастирског служења, уједно пожелевши оцу Александру и оцу Милету успешно пастирско служење на новим парохијама. Потом је настојатељ Светосавског храма протојереј Бранислав Мркић у име братства храма и свих његових парохијана срдачно и братски заблагодарио оцу Александру на његовом несебичном давању за Цркву и ревносном служењу Богу и народу, увек са много љубави и свагдашњом спремношћу за сваки задатак који се пред њим нашао. У знак братске љубави и поштовања оцу Александру је дарована свештеничка одежда.

На самом крају овога молитвеног сабрања обратили су се и отац Александар и отац Миле заблагодаривши Господу на свим даровима љубави Његове, као и Преосвећеном владици Иринеју на благослову, указаној части и поверењу, а народу на љубави и спремности да увек буду истински део тела Христовог – Цркве Његове и на тај начин буду подршка свештенству у њиховом служењу.

Print Friendly, PDF & Email