Васкршња трпеза за кориснике Народне кухиње Епархије бачке

На дан празновања најрадоснијег хришћанског празника, Васкрсења Христовог, у недељу, 24. априла 2022. године, Народна кухиња Епархије бачке је у својим просторијама приредила васкршњи ручак за бескућнике и све потребите који су се за време васкршње трпезе нашли поред храма Вазнесења Господњег на Клиси у Новом Саду.

Васкршњу трпезу је благословио протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, настојатељ храма Вазнесења Господњег на Клиси и том приликом честитао окупљенима Празник над празницима, рекавши да се радујемо Христу Васкрсломе славећи тријумф Живота над смрћу, Љубави над мржњом, Истине над лажи и Добра над злом. 

У припреми васкршњег ручка учешће су узеле и парохијанке при храму Вазнесења Господњег. Корисницима Народне кухиње којима се редовно доставља оброк је такође достављен васкршњи ручак.

Народна кухиња Епархије бачке основана је са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја, а почела је са радом 9. новембра 2020. године. У народној кухињи Епархије бачке до сада је подељено преко 55 хиљада оброка, где се тренутно храни 136 корисника.

Добротворна установа Епархије бачке захваљује свим добротворима и приложницима из земље и расејања који помажу рад Народне кухиње, уз молитвене жеље да им Васкрсли Христос подари изобиље добара небеских и земаљских.

[carousel_slide id=’46339′]
Print Friendly, PDF & Email