Упокојила се у Господу Верица Јакић Мишковић

У уторак, 18. јануара 2022. године, на Крстовдан, у осамдесет петој години живота, упокојила се у Господу Верица Јакић Мишковић – мајка Вера, дугогодишњи црквени појац и добротворни делатник из Сомбора. Рођена је 20. октобра 1937. године, у Чуругу, од оца Радивоја и мајке Љубице, као најстарија од троје деце. Основну школу похађала је у Чуругу и Жабљу. Средњу трговачку школу уписала је у Жабљу, наставила у Новом Саду, а завршила у Сомбору. У Сомбор се доселила 1958. године, када се удала за Милорада Поповића.

По доласку у Сомбор радила је у неколико предузећа, као и у Савезу глувих Сомбора, где је била ангажована као секретар. Тим хуманим и одговорним радом бавила се до 1988. године, када је пензионисана. Од своје седамнаесте године била је члан Црвеног крста и један је од оснивача Кола српских сестара у Сомбору 1991. године. Са овим организацијама je сарађивала до краја живота.

Од најранијег детињства је била посвећена црквеном појању и добротворном раду. Због своје посвећености и мајчинског односа према свима, сви су је звали мајка Вера. Била је активан појац у певници Светођурђевског храма и манастира Светог архиђакона Стефана у Сомбору. Била је један од иницијатора за оснивање Дечје појачке групе при храму Светог великомученика Георгија у Сомбору. Колико јој је болест дозвољавала, мајка Вера је долазила на пробе, учила децу старим богомољачким песмама и храбрила их да истрају у појању духовних песама, због чега је међу децом називана „најстаријим малим појцем”.

Као дугогодишњем појцу и приложнику храмова, уручене су јој захвалнице од Црквене општине у Чуругу, 2011. године, као и од Црквене општине у Сомбору, 2013. године. 

Вечан ти спомен, блаженства достојна, драга наша сестро Вера!

Print Friendly, PDF & Email