Нашим херојима – у сусрет празнику Врбици

У среду, шесте седмице Васкршњег поста, 21. априла 2021. године, а у сусрет празнику Лазареве суботе – Врбице, с благословом Епископа бачког др Иринеја Буловића, Добротворна установа „Владика Платон Атанцковић” је деци која се лече и опорављају на Одељењима за рехабилитацију и пулмологију, општу и адолесцентну педијатрију Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, даривала пакетиће како би предстојећи празник Врбицу дочекали радосније с обзиром на то да нису у могућности да доћу са својом породицом у парохијски храм.

У циљу спровођења мера заштите због вируса корона, пакетиће су испред Ургентног пријема са радошћу примили доц. др Јелена Антић, директор Института, професор др Слободан Спасојевић, заменик управника Клинике за педијатрију, др Андреја Ђуретић, пи-ар Института,  Бориславка Драгишић, главна сестра Института, Биљана Миловановић Угрица, главна сестра Клинике за педијатрију, и Јасмина Цветковић, главни санитарни техничар Института.

У име Добротворне установе „Владика Платон Атанцковић”, дарове љубави и подршке оболелој деци су уручили протојереј Бранислав Мркић, настојатељ капеле Светог апостола Луке при Клиничком центру Војводине, и јереј Лазар Мајсторовић, управник Установе, захваљујући се Управи Института и свим запосленим за жртвену љубав коју пружају деци на путу њиховог оздрављења.

Директор Института, доц. др Јелена Антић је Добротворној установи наше Епархије уручила Захвалницу за гест љубави и бриге Цркве према оболелој деци која се лече и бораве на Институту.

[carousel_slide id=’26188′]

Print Friendly, PDF & Email