Прослава храмовне славе у Вилову

Парохијани Вилова прославили су своју храмовну славу – празник Светог краља Стефана Дечанског, у уторак, 24. новембра 2020. године. Празнично бденије уочи престоног празника храма у Вилову служио је презвитер Даниел Кобиљски, надлежни парох. За певницом су појали гости из Мошорина.

Светом Литургијом на дан празника началствовао је протојереј Остоја Нијемчевић, парох у Доњем Ковиљу, уз саслужење свештеникâ Епархије бачке. Након прочитаног јеванђелског одељка, присутне је поучио пригодном беседом отац Иван Вачик, истакнувши значај светог краља Стефана Дечанског и честитавши присутнима храмовну славу. На светој Литургији појали су гости из Титела и Госпођинаца. После заамовне молитве извршен је трократни опход око светог храма и помен ктиторима и приложницима.

Вечерњим богослужењем началствовао је високопречасни протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, парох при Вазнесењском храму у Новом Саду, уз саслужење надлежног пароха. На вечерњу су појали гости из Титела и Мошорина, а присуствовали су господин Данко Панић, председник Месне заједнице Вилово, и учитељица Светлана Лозанов, помоћник директора основне школе, са ученицима. После вечерње службе и чина благосиљања кољива и славског колача, сабране је беседом поучио и духовно укрепио прота Бранко. Овогодишњи кум  храмовне славе био је господин Коста Панић са породицом, а за наредну годину кумство је прихватио господин Благоје Панић са породицом.

[carousel_slide id=’21122′]

Print Friendly, PDF & Email