Ухапшени владика Јоаникије и свештеници, одређено им задржавање до 72 сата

Епископу будимљанско-нишићком Јоаникију и никшићким свештеницима, након саслушање у Центру безбједности Никшић, па потом код тужиоца одређено је задржавање до 72 сата.

Епископу будимљанско-нишићком Јоаникију и никшићким свештеницима, након саслушања у Центру безбједности Никшић, па потом код тужиоца одређено је задржавање до 72 сата. Око 2 сата иза поноћи, Владика је доведен у Основно државно тужилаштво, гдје је њему и свештеницима након више од 2 сата саслушања одређен притвор. Притвор до 72 сата одређен је свештеницима никшићког Саборног храма Данилу Зиројевићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу, Василију Брборићу, Драгану Крушићу и Николи Маројевићу. Свештеник Слободан Јокић није испитан јер је у болници.

Након величанствене литије у Никшићу, која није била планирана, нити је Владика или били ко од свештеника позвао народ који се самоиницијативно окупио у великом броју пред саборном никшићком црквом, велики број полицијских службеника у „марицамаˮ дошли су да приведу Владику и свештенство.

Око 2 сата иза поноћи, из Центра безбједности, Владика и свештенство су приведени у никшићко ОДТ. Свештеници су, у име Светог Василија, замолили људе да буду мирни, и да ни на какав начин не нашкоде полицији.

Извор: http://www.spc.rs

http://www.spc.rs/sr/trazhimo_momentalno_pushtanje_na_slobodu_episkopa_joanikija_nikshitshkih_sveshtenika

АПЕЛ МИТРОПОЛИТА ПОРФИРИЈА ДРЖАВНИМ ВЛАСТИМА РЕПУБЛИКЕ ЦРНЕ ГОРЕ ПОВОДОМ ХАПШЕЊА ЕПИСКОПА ЈОАНИКИЈА

http://www.spc.rs/sr/patrijarh_irnej_razgovarao_sa_predsednikom_vuchitshem

http://www.spc.rs/sr/uhapshen_episkop_budimljanskonikshitshki_joanikije

http://www.spc.rs/sr/policija_pokushava_nasilno_da_privede_vladiku_joanikija_narod_ga_brani

Print Friendly, PDF & Email