Храмовна слава у Кисачу

У среду, 12. фебруара 2020. године, храм Света Три Јерарха у Кисачу прославио је своју славу. Бденије уочи празника служили су јереј Жељко Ерић, парох кисачки, и протојереј Винко Стојаковић, свештеник у пензији.

На светој Литургији је началствовао протојереј Миленко Поповић, парох у Темерину, уз саслужење свештенства Епархије бачке. После прочитаног јеванђелског одељка, отац Миленко Поповић је беседио о животу Света Три Јерарха – Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоуста, и о значају овог празника у православном хришћанском свету. После свете Литургије извршен је трократни опход око храма.

Прослава храмовне славе настављена је вечерњим богослужењем, на којем је началствовао протојереј Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, уз саслужење протојерејâ Радослава Пантелића, пароха у Руменци, и Винка Стојаковића.

После вечерње службе благосиљани су славски дарови. Овогодишњи кум био је г. Јеврем Станић из Кисача, са својом породицом, а залог кумства за идућу годину прихватио је г. Ненад Ђорђевић из Кисача.

[carousel_slide id=’9356′]
Print Friendly, PDF & Email