СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ У ЛОВЋЕНЦУ

На празник Светог Петра Цетињског, 31. октобра 2019. године, прослављена је храмовна слава у Ловћенцу.

Свету Литургију је служио протонамесник Стеван Лукић, парох у Турији, уз саслужење протојереја Алексеја Блануше, надлежног пароха. О значају данашњег празника беседио је отац Стеван.

Светој Литургији је присуствовао римокатолички свештеник Ференц Брашњо из Малог Иђоша, као и ученици верске наставе у Ловћенцу и Фекетићу.

Протојереј Далибор Купусовић, архијерејски намесник врбашки, началствовао је вечерњим богослужењем, а саслуживали су свештеници Епархије бачке. Архијерејску грамату признања отац Далибор је уручио Општини Мали Иђош.

Заблагодаривши свима који су узели учешће у празничном слављу, отац Алексеј је подсетио шта је до сада урађено на храму у Ловћенцу и најавио је предстојеће подухвате.

Освећен је славски колач и благосиљано је кољиво које је припремила породица Ђукић, а кумство за следећу годину прихватила је породица Радовановић из Ловћенца.

Вечерњем богослужењу су присуствовали председник општине Мали Иђош са сарадницима, као и представници месних заједница и основних школа са територије општине Мали Иђош.

Print Friendly, PDF & Email