ЕПИСКОП ИСИХИЈЕ НА ПРОСЛАВИ ПАТРОНА ЕПАРХИЈЕ ОСЕЧКОПОЉСКЕ И БАРАЊСКЕ

Његово Преосвештенство Епископ мохачки г. Исихије узео је учешће у централној прослави Патрона Епархије осечкопољске и барањске, уприличеној 19. октобра 2019. године у Саборном храму у Вуковару, где је светом архијерејском Литургијом началствовао Епископ врањски г. Пахомије. Саслуживали су, поред владике Исихија, Преосвећена господа епископи славонски Јован и осечкопољски и барањски Херувим, јеромонах Харитон, сабрат Светоархангелског манастиру у Ковиљу, протопрезвитери Владан Симић, секретар Епископа бачког, и Милош Стојановић, секретар Црквене општине новосадске, протођакон Горан Ботошки, као и монаштво и свештенство из других епархија Српске Православне Цркве.

После свете Литургије уприличен је културно-уметнички програм.

У оквиру прославе Патрона Епархије осечкопољске и барањске, великог јубилеја – осам векова аутокефалности Српске Православне Цркве и 630 година од Косовске битке, синоћ је уприличена свечана академија у Саборном храму у Вуковару.

ЕПИСКОП МОХАЧКИ ПРИСУСТВОВАО СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ У ВУКОВАРУ

О овим актуелностима у Епархији осечкопољској и барањској, о њеном историјату и црквеном животу, обнови светиња после рата, као и о настави веронауке, послушајте у доленаведеном звучном запису. Говори презвитер Марко Шукунда, парох у Трпињи.

[carousel_slide id=’3512′]
Print Friendly, PDF & Email