ПРОСЛАВА СЛАВЕ ХРАМА У ДОЊЕМ КОВИЉУ

Молитвено празновање Патрона храма Светог апостола Томе у Доњем Ковиљу почело је 18. октобра 2019. године, празничним бденијем које је служио протонамесник Петар Ђукић, парох у Ђурђеву, а саслуживали су свештеници из околних места.

На дан храмовне славе – у суботу, 19. октобра, светом Литургијом началствовао је презвитер Даниел Кобиљски, парох у Локу, уз саслужење протопрезвитера Остоје Нијемчевића и презвитера Ивана Спасевског. Након прочитаног јеванђелског одељка, о личности светог апостола Томе беседио је отац Даниел. После заамовне молитве извршен је трократни опход око храма и служен је помен ктиторима и приложницима. Литургији су присуствовали римокатолички жупници из Будисаве.

Вечерњим богослужењем началствовао је протопрезвитер Милош Јевросимов, парох у Тителу. Освећен је славски колач и благосиљано је кољиво које је припремила парохијска заједница, а кумство за следећу годину прихватили су Новица и Драгана Стојић. Презвитер Лео Малешевић је честитао славу парохијанима храма у Доњем Ковиљу, а отац Остоја је заблагодарио свештеницима који су дошли да увеличају славску радост. Након богослужења уприличена је трпеза љубави у дворани Светосавског дома.

[carousel_slide id=’3578′]
Print Friendly, PDF & Email