ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА О СВЕТОМ НЕКТАРИЈУ ЕГИНСКОМ

Лос Анђелес, 15. августа 2019. године

Филм који приказује животне подвиге и страдање светог Нектарија Егинског –  „светитеља наших дана“, требало би ускоро да почне да се приказује у биоскопима. Продукцијска кућа лик светитеља у овом филму описује следећим речима: „Неправедно изгнан, осуђен без суђења, оклеветан без разлога, али његова љубав према Богу и ближњима, освојила је све“. Филм који носи наслов Човек Божји, описује невоље светитеља Нектарија „који подносећи неправедну мржњу својих непријатеља, проповеда Божју реч желећи свима добро“. 

Филм је тренутно у предпродукцији, а почетак снимања се очекује на јесен. Планирано је да филм Човек Божји, буде премијерно приказан 2020. године, односно на 100-годишњицу светитељевог блаженог уснућа. 

Филм је режирала Јелена Поповић, коју је освојила животна прича светог Нектарија Егинског. Међу именима глумаца који би могли да учествују у овом филму помињу се Мики Рурк, Џенифер Анистон, као и глумац Том Хенкс, који је православне вере. У том смислу, поменуто је и име холивудског глумца православне вере, Џонатана Џексона. Предвиђено је да главна улога у филму припадне грчком глумцу Арису Серветалису, који би требало да тумачи лик светог Нектарија. 


Извор: http://orthochristian.com/123094.html (приредила Информативна служба Епархије бачке) 

Print Friendly, PDF & Email