Петогодишњица од устоличења Митролита кијевског г. Онуфрија

Пета годишњица од устоличења Његовог Блаженства Митрополита кијевског и све Украјине г. Онуфрија молитвено је прослављена суботу, 17. августа 2019. године, на празник Светих седам мученика у Ефесу, у Саборном храму Кијево-Печерске Лавре. 

Празничним литургијским сабрањем началствовао је Митрополит Онуфрије, уз саслужење више архијереја Украјинске Православне Цркве Московске Патријаршије. Током свете Литургије узношене су молитве за мир у Украјини и за јединство Православне Цркве. После прочитаног јеванђелског одељка, Његово Блаженство обратио се присутнима пригодном беседом, у којој је, између осталог, указао на особити значај припреме за вечни живот кроз чињење добрих дела, молитву, покајање и смирење. 

После отпуста, у име пуноће канонске Цркве у Украјини, Митрополит хустски и виноградовски г. Марко упутио је честитке Митрополиту Онуфрију поводом петогодишњице од његовог устоличења. Предстојатељ Православне Цркве у Украјини заблагодарио је архијерејима на честиткама, а верном народу на молитвеној подршци, трпљењу и истинском исказивању љубави према Богу и ближњем у овим тешким временима за Цркву Христову.
Силан човек је онај који је спреман да претрпи неправду. Ако он трпи ради Бога – он је силан човек. И ја се радујем и благодарим Богу што нашу Цркву чине такви [духовно] снажни људи, навео је Митрополит Онуфрије у свом обраћању. 

Извор: http://pravlife.org (приредила Информативна служба Епархије бачке) 

Print Friendly, PDF & Email