Света Литургија и концерт руског хора у Бачкој Паланци

У недељу Свих светих, 17/30. јуна 2024. године, у храму Рођења светог Јована Претече у Бачкој Паланци, светом Литургијом је началствовао протојереј Славко Стојисављевић, парох бачкопаланачки, уз саслужење свештеног братства наведеног храма. На светој Литургији су појали чланови Православног руског мушког хора Аустралије из Сиднеја. После свете Литургије, чланови хора су у храму одржали краћи концерт на коме су извели део свог репертоара, а потом су их домаћини упознали са историјатом храма и приредили им послужење.

Православни руски мушки хор Аустралије постоји од 2016. године, а његови чланови су потомци руских емиграната у Аустралији. Хором диригује г. Нектарије Котљаров. У склопу прве турнеје по Европи, чланови хора ће наступати у Србији, Румунији и Хрватској. У нашој земљи су одржали концерт у Сремским Карловцима, а планирани су и наступи у Сурчину и Београду.

Концерт наведеног хора у Бачкој Паланци одржан је у оквиру духовних свечаности под називом „Од Видовдана до Ивањданаˮ које организује Црквена општина у Бачкој Паланци.

Print Friendly, PDF & Email