Посланство Руске Заграничне Цркве у Сремским Карловцима

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је посетио 14. јуна 2024. године Сремске Карловце, где га је у Патријаршијском двору дочекао Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије са свештенством.

Том приликом, у Сремске Карловце су стигли и првојерарх Руске Заграничне Цркве Митрополит њујоршки и источноамерички г. Николај са посланством Руске Православне Заграничне Цркве, које чине: Митрополит берлински и немачки г. Марко, Архипископ монтреалски и канадски г. Гаврило, Архиепископ чикашки и средњоамерички г. Петар, Епископ лондонски и западноевропски г. Иринеј и Епископ штутгартски г. Јов; као и епископи Српске Православне Цркве: бачки г. Иринеј, зворничко-тузлански г. Фотије, горњокарловачки г. Герасим, јегарски и изабрани британско-ирски Нектарије; и главни секретар Светог Архијерејског Синода архимандрит Нектарије.

Посланство Руске Заграничне Цркве је донело у Сремске Карловце чудотворну икону Пресвете Богородице Знамење, која ће 15. и 16. јуна 2024. године бити изложена у Саборној цркви Светог оца Николаја на поклоњење и целивање верном народу.

Извор: https://spc.rs

Print Friendly, PDF & Email