Слава храма Светих цара Константина и царице Јелене у Новом Саду

Престони празник храма Светих цара Константина и царице Јелене у новосадском насељу Грбавица свечано је прослављен празничним богослужењима. У навечерје празника, празничним бденијем је началствовао протојереј-ставрофор Драгољуб Клисарић, парох бегечки, уз саслужење свештенства и ђаконства Епархије бачке.

На дан празника, у понедељак, 21. маја / 3. јуна 2024. године, светом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Јован Милановић, ректор Богословије Светог Арсенија у Сремским Карловцима, уз саслужење свештенства и ђаконства Епархије бачке, који је после прочитаних светописамских одељака сабране поучио речима празничне беседе.

После заамвоне молитве извршен је чин благосиљања славских дарова које су у славу Божју, а у част Светих цара Константина и царице Јелене, принели чланови Савета Месне заједнице „7. јулˮ. По завршетку богослужења, сабрано свештенство и верни народ поздравио је протојереј Марко Ђурић, парох при наведеном храму, који је изразио благодарност свима који су молитвеним учешћем увеличали славу храма чију изградњу прати и духовно изграђивање оних који се под његовим свештеним сводовима сабирају прослављајући Господа и свете Његове. Протојереј-ставрофор Стојан Билић, настојатељ храма, доделио je захвалнице заслужнима за изградњу храма. Кумство за следећу година преузела је госпођа Радованка Огњеновић.

Print Friendly, PDF & Email