Свеноћно бденије у Светосавском храму у Новом Саду

Прослава овогодишњих Светосавских дана у новосадском храму Преноса моштију Светог оца Саве отпочела је, као и претходних година, служењем свеноћног бденија и свете Литургије. 

Наиме, 9. маја текуће године, у ноћи између четвртка и петка Светле седмице, на дан када наша света Црква врши молитвени спомен и на догађај Спаљивања моштију Светог Саве на Врачару, моштију нашег бесмртног Владике и духовног оца, служено је свеноћно бденије и света Литургија којима је началствовао пречасни презвитер Вељко Васиљев, архијерејски намесник и парох суботички, уз саслужење свештеникâ и ђаконâ Епархије бачке.

За певницом су, под руководством појца-чтеца Филипа Поповића, појали полазници Школе црквеног појања новосадске Црквене општине Свети Јован Дамаскин који су прелепим молитвеним појањем учинили да сабрани верни народ осети пуноту, благољепије и топлину православног богослужења и молитвени дух Свете Горе.

Светој Тајни Тела и Крви Христове приступио је сав сабрани верни народ. Ова чињеница и слика заједништва свештенства и народа на молитви у дому Божјем највећа је радост свима – и Богу и Светитељу којега прослављамо.

После бденија, у име братства Светосавског храма, браћи свештеницима и појцима и свему сабраном верном народу, срдачно је заблагодарио високопречасни протојереј Бранислав Мркић, настојатељ Светосавског храма, и све позвао да после овог духовног укрепљења приступе и послужењу, тојест телесном укрепљењу труда ради бденаго.

Print Friendly, PDF & Email