Одржано предавање на Телепу

У уторак, 23. априла 2024. године, после вечерњег богослужења, у парохијском дому при храму Светих Кирила и Методија у Новом Саду, одржано је прво предавање у оквиру циклуса предавања под називом „Мој живот у Христуˮ. Предавач је био г. Филип Поповић, мастер ликовни уметник, иконописац и учитељ појања из Новог Сада.

Предавач је са присутнима поделио део својих најранијих духовних искустава и успомена из детињства, везаних у великој мери за Светоархангелски манастир у родном Ковиљу, али и остале важне догађаје из свога живота који су га приближили Богу. Нагласио је да само у Цркви, Телу Христовом, кроз неговање заједнице са ближњима и Богом, човек има могућност да развија дарове добијене од Бога и уподобљава се своме Творцу, а то управо и јесте живот у Христу. У току свог излагања, г. Поповић је истакао да му за духовни живот веома много значи што се бави иконописом и црквеним појањем као наставник у Школи црквеног појања „Свети Јован Дамаскинˮ при Црквеној општини новосадској.

Слушаоци су са пажњом пратили веома надахнуто предавање, а на крају је протoнамесник Александар Игњатов, настојатељ храма на Телепу, заблагодарио г. Филипу Поповићу на уложеном труду и љубави, изразивши молитвену жељу за успехом на пољу иконописања и појања у славу Божју на многа и блага лета, а свима присутнима је захвалио на издвојеном времену.

Print Friendly, PDF & Email