Примопредаја парохијске дужности у Сиригу

У Средопосну недељу, 1/14. априла 2024. године, у храму Светог Василија Острошког у Сиригу, светом Литургијом је началствовао протојереј Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, уз саслужење протојереја-ставрофора Дојчина Стојановића, пароха сиришког, и протојереја Јована Кисина, пароха куцурског.

На крају свете Литургије, прота Бранислав је прочитао одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којом се протојереј-ставрофор Дојчин Стојановић разрешава парохијске дужности у Сиригу и поставља за пароха при храму Преподобног Симеона Мироточивог у Ветернику, а протојереј Јован Кисин, парох куцурски, разрешава се дужности пароха у Куцури и Савином Селу и поставља за пароха при храму Светог Василија Острошког у Сиригу.

Прота Дојчин је заблагодарио Његовом Преосвештенству Епископу бачком господину др Иринеју на указаном поверењу, захвалио верном народу на труду и раду који су уложили у наставак радова на храму у којем је завршен живопис, a новом пароху je зажелео много успеха у пастирском раду на парохији у Сиригу. Протојереј Јован Кисин jе захвалио Његовом Преосвештенству Епископу бачком господину др Иринеју на поверењу, проти Дојчину на речима добродошлице, те je поздравио присутни верни народ, са жељом да се настави плодоносна сарадња. Прота Бранислав је обојици свештеника пожелео успех на новим дужностима.

Print Friendly, PDF & Email