Одржана седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије аустријско-швајцарске за црквене јединице у Аустрији

У суботу, 13. априла 2024. године, одржана је заједничка седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије аустријско-швајцарске за црквене јединице у Аустрији.

После јутарњег богослужења у Саборном храму Светог Саве у Бечу, поводом одржавања заједничке седнице Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије аустријско-швајцарске за црквене јединице у Аустрији, протојереј Драган Бирташевић, aрхијерејски намесник за источну Аустрију, служио је чин призива Светога Духа, уз саслужење ђакона Александра Савића, у присуству осталих чланова наведених епархијских тела.

Радни део седнице Епархијског савета и Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске за црквене јединице у Аустрији одржан је у свечаној дворани Епархије. На седници су размотрени сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији аустријско-швајцарској који се односе на црквене јединице у Аустрији.

На крају заседања, Епископ бачки и администратор црквених јединица у Аустрији господин др Иринеј је заблагодарио присутним члановима Епархијског савета и Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу одговорне службе.

Извор: http://www.crkva.at

Print Friendly, PDF & Email