Опело и погреб Епископа моравичког Антонија

У јутро 11. марта 2024. године широм православне васељене одјекнула је тужна вест о прераном упокојењу блажене успомене Епископа моравичког Антонија (Пантелића), викара Патријарха српског и старешине Подворја Српске Православне Цркве у Москви.

Заупокојну свету Литургију и опело владици Антонију богослужиће Патријарх московски и све Русије г. Кирил и Патријарх српски г. Порфирије у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви у суботу, 16. марта 2024. године, после чега је предвиђен погреб у порти храма Светих апостола Петра и Павла Подворја Српске Цркве у Москви, где је ревносно службовао Богу и међубратској љубави пуних осамнаест година.

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, у пратњи свештене делегације Српске Православне Цркве, лично ће узети учешћа у Владичином испраћају из смрти у живот. У непоколебивој вери и стаменој нади на васкрсење уснулих и живот будућег века, а са молитвеним уздасима притичемо једином Победитељу смрти – Христу Спаситељу – да душу нашег Владике Антонија одмори и настани у Своме наручју, где праведни блаженствују.

Вечан ти спомен, достојан блаженства и вечног спомена, драги наш владико Антоније!

Извор: https://spc.rs

Print Friendly, PDF & Email