Упокојио се у Господу слуга Божји Милан Радомир

У недељу, 3. марта 2024. године, у вечерњим часовима, у болници Института у Сремској Каменици, после дуже болести, упокојио се у Господу слуга Божји Милан Радомир, један од оснивача, председник и почасни председник Меморијалног друштва „Рација 1942ˮ из Чуруга.

Почивши слуга Божји Милан Радомир је рођен 27. јула 1947. године, у Јајинцима. Основну школу је завршио у Чуругу, а Средњу економску у Новом Саду. Радио је као рачуновођа у неколико фирми у Новом Саду и Каћу. Као економиста по професији, читавог себе, сав свој рад и труд је посветио сећању на Погром српског живља у Шајкашкој 1942. године. Идејни је творац и потоњи оснивач, први председник и почасни председник Меморијалног друштва „Рација 1942ˮ. Велику заслугу и допринос је дао у оснивању и изградњи музеја „Топалов магацинˮ, који је посвећен пострадалима у Погрому у Чуругу. Био је велики друштвени делатник и радник.

Опело новопрестављеном слузи Божјем Милану Радомиру биће служено на сеоском гробљу у Чуругу, у уторак, 5. марта 2024. године, са почетком у 12:00 часова.

Вечан ти спомен, достојни блаженства, брате наш Милане!

Print Friendly, PDF & Email