Одржано предавање у Ветернику

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Црквена општина у Ветернику, у сусрет престоном празнику храма Преподобног Симеона Мироточивог, организује Светосимеоновске дане. У недељу, 18. фебруара 2024. године, свечаности су настављене предавањем на тему „Хришћани и дигитални светˮ које је одржао протонамесник Игор Игњатов, парох при Световрачевском храму у Футогу.

Предавач је говорио о савременом изазову који собом носи неправилни приступ дигиталном свету и указао да се од чланова Цркве не очекује борба против интернета, већ да је благословено да на правилан начин употребљавају интернет и сами расуђују шта је добро, а шта не. Део предавања био је посвећен дигиталној хигијени.  

Четвртом по реду предавању у оквиру Светосимеоновских дана присуствовао бројни верни народ из Ветерника и околине, а следеће духовно сабрање биће одржано у суботу, 24. фебруара 2024. године, када ће протоjeреј-ставрофор др Милош Весин одржати предавање на тему „Православље и младиˮ.

Print Friendly, PDF & Email