Храмовна слава у Кисачу

У понедељак, 30. јануара / 12. фебруара 2024. године, на празник Света Три Јерарха, прослављен је престони празник храма у Кисачу. Бденије уочи празника служио је протојереј-ставрофор Дојчин Стојановић, парох сиришки, уз саслужење свештенства Епархије бачке.

Светом Литургијом на дан празника началствовао је протојереј Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, уз саслужење свештенства Епархије бачке. После прочитаног јеванђелског зачала, прота Бранислав је беседио о значају празника Света Три Јерарха.

По завршетку свете Литургије служен је помен уснулим ктиторима, приложницима, свештенослужитељима и парохијанима храма у Кисачу. Светој Литургији је присуствовао Владимир Ловас, свештеник Словачке Евангеличке Цркве а. в. у Кисачу.

Вечерњим богослужењем началствовао је протојереј-ставрофор Илија Проле, умировљени свештеник, уз саслужење свештенства Епархије бачке. По завршетку вечерњег богослужења прота Илија је благословио славске дарове, које је принео славски кум г. Александар Стојаковић са породицом. Потом се протонамесник Лазар Мајсторовић, парох ветернички, обратио присутнима пригодном празничном беседом. На крају се обратио презвитер Огњен Верић, парох кисачки, који је захвалио свештеницима и верном народу који су узели молитвеног учешћа у прослави храмовне славе у Кисачу, славском куму г. Александру Стојаковићу, часнику Црквеноопштинског управног одбора у Кисачу, који је храму даровао нову дарохранилицу, као и г. Томи Мандићу, који је преузео залог кумства за наредну годину.

Вечерњем богослужењу су присуствовали Ана Палик Кунчак, суперинтендент Евангеличке Методистичке Цркве у Кисачу, представници Месне заједнице Кисач и Основне школе „Људевит Штур” из Кисача, представници локалних удружења из Кисача, као и многобројни верни народ.

Print Friendly, PDF & Email