Одржано предавање у Ветернику

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Црквена општина у Ветернику, у сусрет престоном празнику храма Преподобног Симеона Мироточивог, организује Светосимеоновске дане. У недељу, 11. фебруара 2024. године, после празничног бденија уочи празника Света Три Јерарха, свечаности су настављене предавањем на тему „Подвиг породичног животаˮ које је одржао др Данило Михајловић, теолог и психотерапеут.

Предавач је наведеној теми приступио са теолошке и психолошке стране, указујући да породица и живот у њој подразумевају саборност и садејство, те да је породицу немогуће поимати без жртве и подвига. Поред тога, предавач је истакао да савремене изазове породице можемо превазићи искључиво стављањем у једине правилне оквире који су неодвојиви од освештаног живота у Цркви Христовој.

Трећем по реду предавању у оквиру Светосимеоновских дана присуствовао бројни верни народ из Ветерника и околине, а следеће духовно сабрање биће одржано у недељу, 18. фебруара 2024. године, када ће протонамесник Игор Игњатов, парох при Световрачевском храму у Футогу, одржати предавање на тему „Хришћани и дигитални светˮ.

Print Friendly, PDF & Email