Божићнa трпеза у Народној кухињи Епархије бачке

На дан празновања великог хришћанског празника Рођења Христовог, у недељу, 25. децембра / 7. јануара, Народна кухиња Епархије бачке је у својим просторијама приредила божићну трпезу за кориснике кухиње, бескућнике и све потребите који су се за време трпезе нашли поред храма Вазнесења Господњег на Клиси у Новом Саду.

Божићну трпезу је благословио протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, духовник Терапијске заједнице „Земља живихˮ, који је потом честитао окупљенима празник Рођења Христовог, уз молитвене жеље да се Рођењем Богомладенца Христа зацари мир међу људима, да би сви имали мир у себи и мир са другима. Прота Бранко је присутнима пожелео да топлина Витлејемске пећине у којој се родио Спаситељ света загреје њихове душе, као и душе свих људи за чињење добрих дела. Корисницима Народне кухиње којима се редовно доставља оброк је такође достављен божићни ручак.

Народна кухиња Епархије бачке основана је са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, а почела је са радом 9. новембра 2020. године. У Народној кухињи Епархије бачке до сада је подељено преко 100 хиљада оброка, а тренутно се храни 161 корисник. Добротворна установа Епархије бачке захваљује свим добротворима и приложницима из земље и расејања за несебичну љубав и подршку у успешном и благословеном раду Народне кухиње, уз молитвене жеље да им Богомладенац Христос  подари изобиље добара небеских и земаљских.

Print Friendly, PDF & Email